Konsert Justin Bieber di Kuala Lumpur?

January 11, 2011

TENTUNYA peminat penyanyi remaja Justin Bieber kini tentunya tak sabar-sabar hendak melihat aksi artis kesukaan mereka apabila anak muda yang baru saja berusia 16 tahun itu akan mengadakan konsert sulungnya di negara ini pada 21 April nanti, di Stadium Merdeka Kuala Lumpur.

Kalau tak silap Cik Normah, konsert penyanyi dari Ontario, Kanada itu dibawakan ke negara ini oleh TuneTalk dan Fat Boy Records. Tiketnya pun sudah mula dijual, dengan harga RM98, RM188, RM288, RM358 dan RM498.

Anak saudara Cik Normah pun sekarang pastinya sekarang ini mencongak-congak duit dalam simpanan mereka, bagai memastikan konsert penyanyi kegemaran mereka itu tidak terlepas begitu saja. Cik Normah sendiri tak adalah beriya-iya sangat, sebab artis ini bukanlah pujaan Cik Normah. Muda sangat! Budak-budak yang baru hendak mengenal dunia tu lainlah ceritanya.

Bieber yang dikesan bakatnya menerusi laman YouTube memanglah nama cukup popular sekarang ini. Sebut saja namanya, tentu remaja di seluruh dunia mengenalinya. Pendek kata, tak sah kalau peminat muzik tidak mengenali siapa Bieber... Sampai macam tu sekali.

Album pertama penyanyi ini diterbitkan pada November 2009, manakala bahagian kedua album terbabit dikeluarkan kira-kira empat bulan kemudian.

Daripada album terbabit, Bieber menguasai carta muzik dunia dengan beberapa lagu termasuk Baby, One Time, Somebody to Love, One Less Lonely Girl, Love Me, Never Let You Go dan Favourite Girl.

Penyanyi yang dilahirkan pada 1 Mac 1994 ini juga dicalonkan Artis Baru Terbaik dan Album Vokal Pop Terbaik untuk album My World 2.0 pada Anugerah Grammy ke-53 yang bakal berlangsung pada 13 Februari ini.

Kredit : Normah Becok Hip http://www.bharian.com.my/

0 comments:

Post a Comment

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))