T-Team ada kelebihan hadapi Kelantan

January 3, 2011
KUALA TERENGGANU - T-Team memiliki kelebihan tersendiri apabila bertemu juara Piala Malaysia 2010 Kelantan dalam pertandingan Piala FA 2011, menurut jurulatihnya Yunus Alif.

Beliau berkata, kelebihan T-Team ialah kerana ia mempunyai bekas pemain Kelantan iaitu Indra Putra Mahayuddin, Nor Farhan Muhammad dan Azizi Mat Rose.

"Sebagai bekas pemain tunggak Kelantan, sudah pasti mereka tahu bagaimana untuk mengatasi pasukan itu," katanya ketika dihubungi semalam.

T-Team akan menjadi tuan rumah bagi perlawanan dengan format kalah mati pada 19 Februari ini di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Mengulas lanjut, Yunus berkata pengalaman ketiga-tiga bekas pemain Kelantan itu penting, bukan sahaja untuk Piala FA, tetapi juga untuk mengharungi saingan Piala Malaysia dan liga.

Yunus berkata, keadaan pasukan T-Team musim ini boleh dikatakan mantap dalam semua posisi dan bersedia menghadapi cabaran daripada pasukan pasukan hebat.

Selain membawa masuk bekas pemain Kelantan itu, T-Team juga membariskan ramai bekas pemain kebangsaan seperti Rosdi Talib, Sobri Sulong, Syamsuri Mustafa dan Haris Safwan Kamal.

"Saya akan cuba gabungkan pengalaman pemain-pemain ini supaya menjadi sebuah pasukan yang disegani dan mantap," katanya.

Yunus berkata, kecemerlangan pasukan T-Team untuk muncul sebagai salah sebuah pasukan hebat tahun ini akan diserlahkan dalam beberapa perlawanan persahabatan yang diadakan.

Beliau berkata, setiap pemain menunjukkan prestasi dan semangat yang tinggi bagi membantu pasukan T-Team menjuarai salah satu piala musim ini. - Bernama

Kredit : http://www.utusan.com.my/

0 comments:

Post a Comment

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))